- 300 g kõrvitsapüreed (küpseta kõrvits ahjus pehmeks ja tee kahvilga püreeks)
- 17 g linaseemnejahu segada 75ml veega (ja see möks sega kokku kõrvitsapüreega)
- 1 spl laimimahla
- 1 spl valge veini äädikat
- 2 spl kanepiõli
- 2 spl kõrvitsaseemneõli
- 200 g gluteenivaba tatrajahu
- 1 tl soola
- natuke pipart
- 1 tl kuhjaga gluteenivaba küpsetuspulbrit
- 80 g pähklijahu (jahvata kõrvitsa-, seesami- ja päevalilleseemnetest)
- 1 spl täis kooritud kanepiseemneid
Lisa juurde:
Sega kuivained omavahel:
Nüüd sega püree koos lisadega kuivainetega.
Määri leivavorm õliga ning tõsta leivatainas vormi. Patsuta märja käega tainas tugevalt vormi ning võid soovi korral leiva peale raputada seemneid või pähkeid.
Küpseta 180° juures umbes 40-45 minutit. Selleks, et leib jääks mahlasem, tuleb hoida ahjus kõrgemat niiskustaset. Kõige lihtsam on selleks panna ahju põhja kauss veega.
Inspiratsiooni sain Guru tatraleivast. Kodus olid sel momendil ainult mõned koostisosad ja nii katsusin asendada teiste asjadegs Tulemuseks oligi magus-soolane tatraleib. Magus ilmselt kõrvitsa pärast.
29 replies on “Magus-soolane gluteenivaba tatraleib/keeks“