Kookose-ploomiküpsised
20 kuivatatud ploomi, kivideta
10 kuivatatud aprikoosi
120ml vett
120ml vahtra siirupit
100ml kookosõli
Natuke soola
240ml kookoshelbeid
240ml gluteenivabasid kaerahelbeid
140ml gluteenivaba tatrajahu
100ml purustatud linaseemned
½ tl küpsetuspulbrit
Leota ploome ja aprikoose umbes 30min. vees. Püreesta seejärel saumiksriga koos leotusvee, vahtra siirupi, kookosõli ja soolaga.
Lisa ülejäänud komponendid ja sega läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vormi taignast umbes 5cm läbimõõduga küpsised. Kõpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
Idee pärineb Marika Blossfeldti raamatust, kuid paljud koostisosad on muudetud. Need küpsised on gluteenivabad.
Laste peal katsetatud ja 5 aastase Rasmuse arust on need küpsised natukene liiga maitsvad. Peab tunnistama, et minu endagi arust osutusid need lausa ohtlikult maitsvaks.
Raina