Koostisosad: barbarissi/kukerpuu marjad* 50%, kibuvitsamari*, viirpuu*, õunad*, laukapuu marjad* (erinevates vahekordades)
* sertifitseeritud mahekoostisosa.
KIRJELDUS: kõrgeima kvaliteediga koostisosadest. See sobib maitsvate, aromaatsete tõmmiste valmistamiseks. VALMISTAMINE: Valage teelusikatäis teed üle klaasi keeva veega ja laske kaane all tõmmata umbes 10-15 minutit. SÄILITAMINE Hoida kuivas kohas.
Harilik kukerpuu (Berberis vulgaris)
Harilikku kukerpuud kasutatakse ka ravimtaimena. Droogina kasutatakse lehti (Folium Berberidis) ja juurt (Radix Berberidis).
Kukerpuu vilju kasutatakse uriini- ja sapieritust soodustava vahendina. Samas toimivad marjad ja nende mahl nõrga lahtistina. Kukerpuu marju soovitatakse kõhukinnisuse, maksa-, sapi- ja seedekulglahaiguste korral. Kukerpuu marjad ja mahl on kasulikud südame- ja veresoonkonnahaigetele. Neil on valuvaigistav ja verejookse peatav ning vereringet parandav toime
Kõik hariliku kukerpuu taimeosad sisaldavad alkaloide, neist kõige rohkem berberiini. Berberiin võib peatada verejooksu, alandada vererõhku ning hävitada baktereid. Ka taime kasutatakse maksa ja neerude talitlushäire korral. Taime lehed sisaldavad C ja E vitamiini, karotinoide, orgaanilisi happeid (õunhape, sidrunhape).