Brokoli Seemned Idandamiseks 30g BIO

Parim enne: 03.10.2027

3.80

Brokoli tervislikud omadused:

    • Aitab liigesepõletikuga võidelda
    • Brokolis leidub väävlirikkaid ühendeid, mis takistavad teatud ensüümidel kõhrelisi kudesid vigastada. Brokoli menüüsse lisamine võib aeglustada või lausa ennetada osteoartriidi teket.
    •  Aitab vererõhku ning neere parandada
    • Väävliühendid aitavad vererõhku ja neerude tööd parandada.
    • Aitab vähi vastu võidelda
    • Taas tuleb appi mõrumaitseline väävliühend, mis tõkestab vähi arengut soodustavaid ensüüme. Lisaks sellele sisaldab spargelkapsas veel ühendeid, mis takistab muteerunud geenide levikut.
    • Sisaldab palju foolhapet
    • Foolhappe tarbimine võib kaitsta kõhu-, käärsoole-, pankrease- ja kaelavähi tekke eest. Samuti aitab foolhappe vähendada rinnavähi riski naistel.
    • Aitab vähendada kolesterooli hulka
    • Nagu teisedki juur- ja puuviljad, sisaldab brokoli lahustuvaid kiudaineid, mis aitavad kolesterooli kehast välja viia.
    • Tugev antioksüdant
    • C-vitamiin on vaid üks paljudest antioksüdantidest, mida brokolis rohkelt leidub.
    • Aitab parandada luude tervist
    • Kuna brokoli sisaldab palju kaltsiumi ning vitamiin K-d, aitab see parandada luude tervist.
    • Efektiivne allergia- ja põletikuravim
    • Brokoli sisaldab oomega-3 rasvhappeid, mis toimivad loodusliku põletikuvastase ravimina. Lisaks leidub spargelkapsas aineid, mis vähendavad allergilisi reaktsioone.
    • Aitab veresoonkonna haigustega võidelda
    • Aine nimega kaempferol vähendab veresoonkonna haiguste põdemise riski.
    • Parandab üldist tervist
    • Brokolis leiduvad ained aitavad ennetada või parandada põletiku tõttu veresoontele tehtud kahju.
    •  Leevendab diabeedi tehtavat kahju
    • Brokolis leiduvad ühendid aitavad toota ensüüme, mis kaitsevad veresooni ning vähendavad ohtlike molekulide hulka. Seega aitab diabeedi haigetel südamele tehtavat kahju vähendada.
    • Kaitseb südamelihase oksüdatiivsete kahjude eest
    • Kui südamesse ei jõua mingi aja vältel hapnikku, võib sellele järgneda põletik ning oksüdatiivne kahju. Brokoli kaitseb keha selle eest.
  • Sisaldab palju kiudaineid
  • Kiudained aitavad lisaks kolesterooli kehast välja viimisele ka seedimist parandada ning veresuhkru taset tasakaalustada.
  • Sisaldab proteiini
  • Brokoli sisaldab umbes sama palju proteiini kui topsitäis riisi või maisi, andes seejuures poole vähem kaloreid.
  • Aitab kaalu kaotada
  • Brokoli aitab täiskõhu tunnet pikendada ning sisaldab vähe kaloreid – parim söök neile, kes soovivad kaalus alla võtta.
  • Muudab su keha leeliselisemaks
  • Brokoli, nagu teisedki juurviljad, ei lase su kehal liialt happeliseks muutuda. Seetõttu hoiab brokoli ära probleeme nagu mineraalide puudus, insult ja nõrgenenud immuunsussüsteem.

Koostis: brokoliseemned* 100%. (*sertifitseeritud orgaaniline koostisosa)

 

3 laos

 

Kirjeldus

Idud on maailma kõige elu andvam toit. Neid regulaarselt süües saame elujõudu ja energiavoogu. Tuhandeid aastaid on need olnud tervisliku toitumise osa. Nad on rikkalik E- ja F-vitamiini allikas, sisaldavad palju mikroelemente Idud parandavad naha seisundit, selle värvi, tugevdavad juukseid ja küüsi. Idandid sisaldavad kontsentreeritud koguses vitamiine, mineraalaineid, valke, ensüüme ja palju muid väärtuslikke aineid. Kõik koostisained imenduvad organismis kergesti.

Valmista idud järgmiselt: Võta idanbdamisaalus või purk ja leota seemneid 12h, seejärel loputa ja nõruta. Idandeid tuleb loputada 2 korda päevas. Aseta seemned sooja ja eelistatavalt pimedasse kohta.

Olenevalt tärkava taime liigist ilmuvad võrsed 2-4 päeva pärast.

Paksude seemnete puhul nt. herned, SOJA, kikerherned jne. või koorega seemned, nt. kõrvits, päevalill, lõigake idud enne tarbimist ja  väikseid seemneid kasutage tervikuna toiduks.

Tootja: Dary Natury, Poola

 

INGREDIENTS
broccoli seeds* 100%. (*certified organic ingredient)

PREPARATION METHOD
At home, prepare sprouts as follows: Take a flat plate, cover it with gauze or other material that absorbs water. Pour a single layer of seeds onto the gauze and pour water, preferably boiled and lukewarm. The water should be topped up so that the gauze is constantly wet. Place the seeds in a warm and preferably dark place.
Depending on the species of the sprouting plant, sprouts appear after 2-4 days.
In the case of thick seeds, e.g. peas, SOY, chickpeas, etc. or seeds with a shell, e.g. pumpkin, sunflower, cut the sprouts before consumption, and use small seeds whole.

RECOMMENDED STORAGE CONDITIONS
Store in a dry and cool place.