Kirjeldus
Matcha on jahvatatud roheline tee, mida kuivatatakse pärast teelehtede korjet tervete lehtedena ning seejärel jahvatatakse peeneks pulbriks.
Matcha tee on rohelisest teest veelgi tervislikum, sest matcha teelehe pulber lahustub ning omastub paremini.
* 1 klaas matchat võrdub antioksüdantide ja toitainete sisalduse poolest 10 klaasi rohelise teega;
* matcha kiirendab ainevahetust, viib välja mürgid ja põletab kaloreid;
* rahustab ja lõdvestab;
* tõstab tuju ja suurendab keskendumisvõimet;
* annab organismile C-vitamiini, tsinki, kroomi, magneesiumit;
* võitleb viiruste ja bakterite vastu;
* on kiudainerikas;
* matcha tee alandab kolesterooli ja veresuhkrut.
Matcha tee valmistamine: puista veidi matcha pulbrit teetassi põhja (1tl klaasile keedetud veele (80C)). Sega kuni kogu matcha pulber on veega segunenud. Vajadusel kasuta visplit.
Matchat võib kasutada loodusliku rohelise värvi andmiseks küpsetistele. See annab nauditava maitsenüansi. Maitsesta matchaga isevalmistatud jäätiseid, küpseta jogurti ja matcha tee kooki, väikseid matchaga maitsestatud keeksikesi, kookose ja matchaga panna cottat või puista kauni rohelise matchaga üle šokolaadikook.