Kookossuhkur ingveriga 250g

Parim enne: 30.09.2025

5.10

NB! Soovituslik parim enne: 30.09.2023

Kookospalmisuhkrul on loomulikult madal Glükeemiline Indeks (GI), mis on kasulik kaalu jälgimisel ja  parandab glükoosi ja lipiidide taset veres inimestel, kellel on diagnoositud diabeet (tüüp 1 või tüüp 2). Kookospalmisuhkru GI tase on 35. Võrdluseks: agaavinektar GI 42 , mesi GI 55 ja roosuhkur GI 68.
Peamisteks kookospalmisuhkru koostisosadeks (70-79%) on sahharoos, glükoos ja fruktoos (mõlemad 3-9%).  Kookospalmisuhkur on suurema toiteväärtusega  kui teised  saada olevad magusained. Eriti rikas on kookospalmisuhkur kaaliumi, magneesiumi, tsingi ja raua poolest, lisaks on ta ka looduslik vitamiinide B1, B2, B3, B6 ja C allikas. Ning sisaldab mineraale ja ensüüme, mis aitavad kaasa aeglasele imendumisele vereringesse.

3 laos

 

Kirjeldus

Kookospalmi suhkur ingveriga.
Toiteväärtus 100g kohta: energia 1636,6kJ/390,9kcal, rasva 1,02g, sh küllastunud rasvahapped 0,9g, süsivesikuid 94,6g, sh suhkruid 81,3g, valku 0,8g, soola 0,125g.

Kookospalmisuhkur on looduslik magusaine, mis on valmistatud kookospalmi magusast nektarist. Suhkur on glükeeni sisaldusega alternatiiv teistele suhkrutele ja siirupitele, mis annab eluenergiat. Kookospalmisuhkur on rikas toitainete ja mineraalide poolest ning hea magusaine.

Valmistamine: nektar korjatakse puult, keedetakse ja töödeldakse graanuliteks.

Kuna kookospalmi suhkur toodab aeglaselt vallanduvat energiat, mida keha säilitab läbi kogu päeva, siis on see väga oluliseks toetuseks kõigile kehas toimuvatele protsessidele. Kookospalmisuhkur erineb sellega tavalistest suhkrutest, mis tekitavad kiiret energia tõusu ja kiiret langust, kurnates organismi.

Kookospalmisuhkrul on loomulikult madal Glükeemiline Indeks (GI), mis on kasulik kaalu jälgimisel ja samuti parandab glükoosi ja lipiidide taset veres inimestel, kellel on diagnoositud diabeet (tüüp 1 või tüüp 2). Kookospalmisuhkru GI tase on 35. Võrdluseks: agaavinektar GI 42 , mesi GI 55 ja roosuhkur GI 68.
Peamisteks koostisosadeks kookospalmisuhkrus (70-79%) on sahharoos, glükoos ja fruktoos (mõlemad 3-9%).  Kookospalmisuhkur on suurema toiteväärtusega  kui teised  saada olevad magusained. Eriti rikas on kookospalmisuhkur kaaliumi, magneesiumi, tsingi ja raua poolest, lisaks on ta ka looduslik allikas vitamiinidele B1, B2, B3, B6 ja C. Ning sisaldab mineraale ja ensüüme, mis aitavad kaasa aeglasele imendumisele vereringesse.

Kookospalmisuhkur sisaldab veel teisigi tervislikke makrotoitaineid:

Lämmastik (N) aitab ravida kardiovaskulaarseid haigusi

Fosfor (P) oluline osa luude ja rakkude kasvatamisel ja neerude tööks

Kaalium (K) alandab kõrget vererõhku, aitab reguleerida veresuhkru taset, aitab kontrolli all hoida kolesterooli

Kaltsium (Ca) tugevdab luid ja hambaid ja kasvatab lihast

Magneesium (Mg) oluline ainevahetusele, närvidele ja stimuleerib aju (mälu)

Naatrium (Na) mängib olulist rolli närvide ja lihaste töös

Kloor (Cl) teeb korrektuure keha vedelike rõhutasemetes ja balanseerib närvisüsteemi

Väävel (S) on tähtis tervetele juustele, nahale ja küüntele, ühtlasi aitab hoida hapniku taset aju normaalsena

Boor (B) on oluline tervete luude ja liigeste tööks, aitab tõsta keha võimet imenduda kaltsiumil ja magneesiumil

Tsink (Zn) kutsutakse intelligentsuse toitaineks ja on vajalik mõistuse arenguks

Mangaan (Mn) sisaldab antioksüdante ning on oluline korralikuks toidu seedimiseks ja normaalseks luustikustruktuuri tekkeks

Raud (Fe) tähtis vere kvaliteedi, vaimse arengu ja immuunsüsteemi jaoks

Vask (Cu) aitab vallandada energiat, aitab nahal toota melaniini, aitab toota punaseid vereliblesid ja raual transportimisel imenduda kehasse