Kirjeldus
Mida sisaldab 150 g kanepiseemneid?
Koorimata kanepiseemned sisaldavad suures koguses kiudaineid. Samuti on selles kõrge valkude osakaal (albumiin ja edestiin), see sisaldab kõiki 23 looduses leiduvat aminohapet, millest 8 on asendamatud (need, mida inimkeha ise luua ei suuda), mis lisanduvad organismi ainult läbi dieeti.
Kanepiseemned on A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, C-, D- ja E-vitamiinide ning antioksüdantide, kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi, raua, fosfori ja teiste bioaktiivsete ainete looduslik allikas.
Asendamatute küllastumata rasvhapete oomega 3 ja 6, samuti fütosterooli, klorofülli ja letsitiini kõrge ja ideaalne suhe on haruldane.
Kui palju kooreta kanepiseemneid võin päevas süüa? Ideaalne on 1 kuni 2 supilusikatäit seemneid päevas.
Seemned on maheda pähklise maitsega. Neist pressitakse suurepärane kanepiõli, seejärel toodetakse neist kanepiproteiine ja jääkidest valmistatakse kanepijääke, mis on suurepärane sööt.
Seemned sobivad salatite, hapukurkide, kastmetesse, kaerahelbe- ja muude roogade lisandiks. Neid jahvatades saad võiete või kastmete koostisosaks sobiva pasta. Pärast üleöö vees leotamist sega segu veega ja kurna. Saame ülitoitva kanepipiima. Sobib ka leiva, kuklite ja kookide küpsetamiseks. Tervislik vahepala – väga maitsev ja lihtne on seemneid pannil praadida ning soola ja kanepiõliga segada.