Arvatakse, et astelpajul on põletikuvastased, antioksüdatiivsed, antimikroobsed, vähivastased ja immuunsust tugevdavad omadused. Astelpaju võib ravida ekseemi, kiirendada haavade paranemist, langetada veresuhkrut, langetada vererõhku, vähendada kolesteroolitaset, aidata maksahaigste, maohaavandite ja kiirituskahjustuste puhul.
Parandab südame-veresoonkonna tervist
Astelpaju on rikas flavonoidide ning oomega-3, 6, 7 ja 9 rasvhapete poolest, millel on tugev mõju teie südame-veresoonkonna süsteemile. Palmitoleiinhape on oomega-7 rasvhape, mida leidub harva taimsetest toiduainetest, kuid astelpajuõli on selle küllastumata rasvhappe üks ainukesi taimseid allikaid.
Palmitoleiinhape koos teiste rasvhapetega võib aidata alandada kolesterooli, vähendada põletikku ja parandada üldist südamefunktsiooni.
Toetab vähiteraapiat
Kliinilised uuringud on näidanud mõningast toetust astelpajuõlide ja -mahlade kasutamisele vähiravis. Mitmed astelpaju flavonoidid, eriti kvertsetiin, kaempferool ja isorhamnetiin, tekitavad vähirakkudega tsütotoksilisi reaktsioone ja aitavad peatada nende paljunemist.
Parandab naha tervist
Astelpaju kasutatakse laialdaselt naha- ja juuksetoodetes, kuna see sisaldab rikkalikku vitamiinide ja rasvhapete valikut. Peale vitamiinide C, A ja E on õlis rohkesti gamma-linoleenhapet, oomega-6 rasvhapet, mis soodustab vereringet ja vähendab vananemise märke.
Astelpajuõli sisaldab ka taimseid steroole, nagu beeta-sitosterool ja kampesterool, mis lisavad niisutust, siluvad naha tekstuuri ja suurendavad naha elastsust.
Haiguste ennetamine
Astelpaju sisaldab antioksüdante, mis aitavad kaitsta teie rakke vabade radikaalide põhjustatud kahjustuste eest. See kahjustus võib põhjustada tõsiseid haigusi, nagu vähk, insult ja südame-veresoonkonna haigused. Antioksüdantide söömine võib aidata vähendada potentsiaalselt eluohtlike haiguste riski.
Astelpaju ei sisalda lisaaineid, säilitusaineid ega lisatud suhkrut. Marjapulber on täis vitamiine, mineraale, antioksüdante ja kiudaineid ning on suurepärane lisand smuutide, teede, putrude, jogurtite, salatite ja muude roogade maitsestamiseks ja turgutamiseks. Astelpaju on rikas looduslike vitamiinide, oomega 3 ja oomega 6 rasvhapete, toitainete ja flavonoidide poolest.
Mahetoote sertifikaat: CZ-BIO-001
Tootja: Health Link s.r.o, Tšehhi
Päritolumaa: Tsehhi