Mungoad Idandamiseks 50g BIO

Parim enne: 01.02.2026

2.05

Mungoast kasvatatud idud on mõnusa pähklise maitsega. Lisaks on mungoad rikkalikud valgu- ja mineraalide allikad: kaalium, fosfor, kaltsium, magneesium, naatrium, tsink ja vitamiinid: E, B2, B1, B6, B3 allikaks .
Kasutatakse salatite valmistamiseks, võileibade lisandiks, panniroogadel, supile lisamiseks.

Munguba sisaldab 35% proteiine ja 18% rasvhappeid, sh.omega 3 ja 6, seedimist soodustavaid ensüüme. Mineraalidest sisaldab Ca, Mg, K, Fe, Zn, Cu, P, Na.

Võrreldes teiste oalistega, sisaldab rohkem proteiine ja rasvhappeid (teised oalised sisaldavad keskmiselt 20% proteiine ja 2% rasvhappeid). Sisaldab lisaks isoflavonoide mis alandavad kolesteroolitaset ja fütoöstrogeene mis kompenseerivad östrogeenide vähesust menopausi korral ja aitavad osteoporoosi ära hoida. Sobib tänu kasulike rasvhapete sisaldusele asendama piima- ja juustutooteid ja tänu proteiinisisaldusele lihatooteid.

Seemnete ettevalmistamine idandamiseks.
Leotage loputatud seemneid 3-6 tundi soojas, keedetud vees.
Idusid saab kasvatada idandamisnõus: valage loputatud seemned puhtale idandamisalusele ja hoidke neid mõni tund vees. Seejärel tühjendage aluse all olev reservuaar ja loputage seemned,  asetage idandamisnõu sooja, pimedasse kohta.
Loputage idandatavaid seemneid kaks korda päevas, keedetud ja jahutatud veega .  Umbes 2-3 päeva pärast on idud söömiseks valmis.

Idud on maailma kõige elu andvam toit, sest neid süüakse siis, kui taim on sama elutähtis kui kunagi varem. Neid regulaarselt tarbides saame kogeda seda elujõudu ja energiavoogu. Need on olnud tervisliku toitumise osa tuhandeid aastaid. Idandid sisaldavad kontsentreeritud koguses vitamiine, mineraalaineid, valke, ensüüme ja palju muid väärtuslikke aineid. Kõik koostisained imenduvad organismis kergesti. Kahtlemata on idandid tervisliku toitumise suurepärane element.

Koostis: mungoa seemned* 100%. *mahepõllumajanduse toode

Kasutamine: Võta idandamispurk või idandamisalus. Vala seemned üle puhta voolava toasooja veega ja jäta mõneks ajaks ligunema. Vala vesi maha ja loputa. Korda loputamist 2 korda päevas.

 

4 laos

 

Kirjeldus

Mung beans – ECO sprout seeds

Sprouts are the most life-giving food in the world because they are eaten when the plant is as vital as ever. By consuming them regularly, we can experience this vitality and energy flow. They have been part of a healthy diet for thousands of years. Sprouts contain concentrated amounts of vitamins, minerals, proteins, enzymes and many other valuable substances. All ingredients are easily absorbed by the body. Undoubtedly, sprouts are an excellent element of a healthy diet.

A balanced diet and a healthy lifestyle are the basis for ensuring the proper functioning of the body.

Additional information

Ingredients: mung beans seeds* 100%. *product of organic farming

How to use: At home, prepare sprouts as follows: Take a flat plate and cover it with gauze or other water-absorbing material. Sprinkle a single layer of seeds on the gauze and water with water, preferably boiled and lukewarm. Water should be added so that the gauze remains wet all the time. Place the seeds in a warm and preferably dark place. Depending on the plant species, sprouts appear after 2-4 days. In the case of coarse seeds, e.g. peas, soybeans, chickpeas, etc. or seeds with shells, e.g. pumpkin, sunflower, we cut the sprouts before consumption, and use the whole seeds for small seeds.