Nisuidud sisaldavad rohkesti A-, B-, C- ja E-vitamiini ning suures koguses rauda, fosforit, kaaliumit, joodi ja vaske. Nisuidude söömine mõjub positiivselt südame tööle ja aeglustab vananemisprotsesse. Nisuidusid soovitatakse lisandiks salatitele, salatitele ja võileibadele.
Idud on maailma kõige elu andvam toit. Regulaarselt idusid süües saame elujõudu ja energiavoogu. Tuhandeid aastaid on need olnud tervisliku toitumise osa. Idud on rikkalik E- ja F-vitamiini allikas, sisaldavad palju mikroelemente. Nad parandavad naha seisundit, selle värvi, tugevdavad juukseid ja küüsi. Idandid sisaldavad kontsentreeritud koguses vitamiine, mineraalaineid, valke, ensüüme ja palju muid väärtuslikke aineid. Kõik koostisained imenduvad organismis kergesti. Kahtlemata on idud tervisliku toitumise suurepärane element.
Koostis: nisuseemned* 100% *mahepõllumajandustoode
Valmistamine
Võta idandamisalus või idandsamispurk ja leota seemneid 24h, seejäörel loputa ja vala vesi maha. Loputa 2 korda päevas.
Või: Võta taldrik, kata see marli või muu vett imava materjaliga. Vala marlile ühe kihi seemneid ja vala vett, eelistatavalt keedetud ja leige. Vett tuleks lisada nii, et marli oleks kogu aeg märg. Asetame seemned sooja ja eelistatavalt pimedasse kohta.
Olenevalt tärkava taime liigist ilmuvad võrsed 2-4 päeva pärast.
Paksude seemnete puhul nt. herned, SOJA, kikerherned jne. või koorega seemned, nt. kõrvits, päevalill, idud lõikame enne tarbimist ja väikseid seemneid kasutatakse tervena.
Hoida kuivas kohas.