Allahindlus
 

Punapeedi-Kurkumi Latte 150g

Parim enne: 31.10.2024

Original price was: 7.15€.Current price is: 3.90€.

Kookospiima, kurkumi ja punapeedi kombinatsioon loob originaalse ja eriti hõrgu maitsega ülitervisliku kofeiinivaba joogi, mis annab energiat kogu päevaks.

Tänu immuunsüsteemi tugevdavale efektile on see ideaalne külmetusevastane jook külma ilmaga ja talvel. Lisaks tõstab see jook meeleolu ja annab rohkesti lisaenergiat. Lattel on kaunis punane värvus ja õrn, naturaalselt magus maitse, mis paitab maitsemeeli.

Peet sisaldab märkimisväärselt palju mineraalaineid – kaaliumi, magneesiumi, fosforit, koobaltit, joodi ja rauda. Vitamiinidest B1-, B2-, P-, PP– ja Cvitamiini. Muidugi peab peeti hindama ka tema flavonoidide, vees lahustuvate punaste värvainete poolest. Need on tugevad antioksüdandid, mis kaitsevad keharakke.

Punapeet

– parandab maksa ainevahetust
– soodustab radioaktiivsete ja mürkainete väljumist organismist
– tugevdab soolte tegevust, leevendab kõhukinnisust
parandab mälu ja keskendumisvõimet
– tugevdab veresooni, aitab veresoonte lupjumise vastu
– normaliseerib südame rütmi
– ravib kehvveresust, parandab vereloomet
– alandab vere kolesteroolisisaldust
– leevendab põletikke, allergiat ja astmat
– aitab kilpnäärme alatalituse korral (kõrge joodisisaldus)
– toetab kõrgvererõhu haiguste puhul (kõrge kaaliumi ja magneesiumi sisaldus)
– stimuleerib kogu immuunsüsteemi
– aitab võidelda vähktõvega

Valmistamine: Sõltuvalt tiheduse ja maitse tugevuse soovist sega 2-3spl (20-25g) segu 150ml 30-50C veele.

 

3 laos

 

Kirjeldus

Koostis: ökoloogiline kookospiima pulber (ökoloogilise kookospähkli viljaliha ekstrakt, ökoloogiline maltotekstriin), ökoloogiline punepeedi pulber (20%), ökoloogiline kookossuhkur, ökoloogiline kurkumipulber (5%), ökoloogiline ingveripulber.

Allergeenid: Võib sisaldada pähklite osakesi.

Tootja: Health Link s.r.o., Tšehhi

PUNAPEET

Peet sisaldab märkimisväärselt palju mineraalaineid – kaaliumi, magneesiumi, fosforit, koobaltit, joodi ja rauda. Vitamiinidest B1-, B2-, P-, PP– ja Cvitamiini. Muidugi peab peeti hindama ka tema flavonoidide, vees lahustuvate punaste värvainete poolest. Need on tugevad antioksüdandid, mis kaitsevad keharakke. Punapeet maitseb magus, sest sisaldab umbes 10–12% suhkruid, põhiliselt sahharoosi.

On hea teada, et toitev peet annab vähe kaloreid, kuid kindlustab oma toitainelise kooslusega palju kasulikke protsesse meie organismis.

– parandab maksa ainevahetust
– soodustab radioaktiivsete ja mürkainete väljumist organismist
– tugevdab soolte tegevust, leevendab kõhukinnisust
parandab mälu ja keskendumisvõimet
– tugevdab veresooni, aitab veresoonte lupjumise vastu
– normaliseerib südame rütmi
– ravib kehvveresust, parandab vereloomet
– alandab vere kolesteroolisisaldust
– leevendab põletikke, allergiat ja astmat
– aitab kilpnäärme alatalituse korral (kõrge joodisisaldus)
– toetab kõrgvererõhu haiguste puhul (kõrge kaaliumi ja magneesiumi sisaldus)
– stimuleerib kogu immuunsüsteemi
– aitab võidelda vähktõvega

Peet keedetakse tervelt ja koorimata. Erinevalt teistest köögiviljadest pannakse peet keema külma veega, soola ei lisata (see halvendab peedi maitset). Peeti ei keedeta kuigi kaua: 20–30-minutilise keetmise järel “ehmatatakse” teda külma veega. Lastakse seista jahtumiseni ja kooritakse vastavalt vajadusele.

Peedi kasutamiseks supi sees tükeldatakse peet ribadeks või riivitakse jämeda riiviga, kuumutatakse vähese rasvaga, lisatakse veidi vett ja hautatakse kaane all. Hautamise lõpus lisatakse äädikhapet, mis taastab peedi punase värvuse.

Kui tarvitatakse toiduks toorest mahla, siis hoitakse peeti 1–4 tundi külmkapis, et lenduksid ärritavad ained, mis võivad mõnel kutsuda esile iiveldust. Toorest peeti peaks siiski sööma ettevaatlikult – iga kõht ei pruugi suurt peedikogust välja kannatada.

Väga maitsvad peedid saab praeahjus küpsetades. Lõika korralikult pestud (koorimata) peedid viiludeks, pane ahjuplaadile ning piserda oliiviõliga (ning soovi korral palsamiäädikaga). Küpseta 210 kraadi juures u 30–40 minutit. Küpsetatud peedid säilivad külmkapis vähemalt nädala ja maitsevad imehästi salatites.

Riina Quak

Allikas: Toitumistarkus