Kirjeldus
Toorkakaomass on 100% mahepõllumajandusest pärinev kakaoubade jahvatamisel saadud pruun kakaomass, mida edasi töödeldes saab kakaovõid, kakaopulbrit ja šokolaadi.
Kakaomassist saab vaid magustaja lisamisega ise tooršokolaadi valmistada, samuti võib seda kasutada muude magustoitude valmistamiseks. Toorkakaomass valmistatakse Criollo kakaoubadest, mis on kõige haruldasem ning aromaatsem kakaosort. Madalal temperatuuril (alla 40 kraadi) töödeldud massis on säilinud kõik mineraalid ja rasvhapped.
Kasutamine:
Vesivannil sulatatud kakaomass sobib kasutamiseks magustoiduretseptides ja šokolaadi valmistamiseks. Agaavisiirupi, mee või mõne muu magustaja lisamisel ning saadud segu külmutamisel saab maitsva tooršokolaadi, mida saab täiendada mitmete superpulbrite ja -marjadega. Kakaomassi saab lisada ka smuutidesse šokolaadimaitse saamiseks, koogile glasuuriks või sooja joogina.
Toiteväärtus 100g kohta: energia 2748kJ/656,4 kcal, kiudaineid 15g, süsivesikuid 25,2g, sh suhkrut >0,7g, valku 13,7g, rasva 55,6g, sh küllastunud rasvhappeid 36,2g, mineraale 3,4g, soola 0,15g.
Päritolumaa: Peruu