Kirjeldus
Toiteväärtus 100g: energia 1884kJ/450kcal, rasva 31g,sh küllastunud rasvhapped 19g, süsivesikuid 32g, sh suhkur 0g, kiudaineid 13g, valk 12g, sool 0,063g.
Päritolumaa: Dominikaani Vabariik
Kirjeldus: Toored kakaooad, mida on kuivatatud madalal temperatuuril. Rikkaliku maitsega, toitvad.
Kasutamine: Toorkakao ube võib süüa ehedal kujul võib purustada (kohvijahvatajaga) väikesteks tükkideks. Lisada küpsetistesse, puistada jäätisele, lisada kokteilidele, segudele, suupistetele, müslile või kasutada magustoiduks.
Soovituslik päevane annus: 10-20 kakaouba.
Šokolaadikook mustade ubadega
2 x 400 g konserv või keedetud ube (võimalusel musti ube)
1 sl vanilliekstrakti
6 suurt muna
200 g pehmet toasooja võid
200 g heledat muscovado või kookospalmi suhkrut
70 g kakaopulbrit
30g jahvatatud toorkakao ube
2 tl küpsetuspulbrit
85 g tumedat šokolaadi
Kuumuta ahi 180 C. Määri 20×30 cm neljakandiline koogivorm õliga, siis vooderda küpsetuspaberiga.
Loputa konserv või keedetud oad jooksva vee all, nõruta hoolega.
Pane oad, vanilliekstrakt, sool ja 2 muna sügavasse kaussi ning püreesta saumikseriga ühtlaseks.
Pane või, suhkur, kakaopulber, jahvatatud kakaooad ja 4 muna teise kaussi, sega elektrimikseriga ühtlaseks ja kreemjaks. Sega juurde küpsetuspulber, siis oasegu ning hakitud šokolaad.
Tõsta segu spaatli abil vormi, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit, kuni kook pealt sõrmega vajutades küpsenud tundub.
Lase jahtuda, siis lõika ruutudeks ja serveeri. Kook säilib karbis paar päeva toatemperatuuril või nädala külmkapis.
Idee: BBC Good Food (mai 2015)